Фотофіксація і “листи щастя” повернуться в червні

Кабінет Міністрів України планує почати штрафувати водіїв за допомогою камер автоматичної фіксації в перші місяці літа, пише rbc.ua.

МВС і Нацполіція повинні підготувати все необхідне для запуску проекту автоматичної фотофіксації порушень правил дорожнього руху до початку цього літа. Про це йдеться в “Плані дій” на 2016 рік, куди входять 379 першочергових завдань для країни.

За планом, до червня МВС і Національна поліція повинні розробити і подати на затвердження Кабміну проект постанови “Про затвердження порядку функціонування системи фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. Попередньо Міністерство внутрішніх справ має закінчити розробку і затвердити стандарт роботи систем автоматичної фіксації із зазначенням технічних вимог до таких систем.

Нагадаємо, що кошти автоматичної фото та відеофіксації Верховна Рада схвалила ще в листопаді 2015 року, але уряд так і не зміг забезпечити їх впровадження.

Відзначається, що на сьогоднішній день поліція не має технічних засобів для контролю швидкості.

“Ніхто не закликає повертати даішників в кущі і розставляти їх за поворотами, але контроль за нашими дорогами повинен бути. І не показовий, а реальний”, – коментує ситуацію народний депутат України Мустафа Найєм.

Також варто відзначити, що Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю автомобільних аварій – кожні 15 хвилин на наших дорогах відбувається ДТП з травмами, а кожні дві години – аварія з летальним результатом.


Не пропустіть