У Києві власник Tesla облаштував зарядну станцію у дворі багатоповерхівки (Фото)

Уряд України неодноразово заявляв, що ця зима може бути складнішою за попередню. Також було сказано, що ймовірність блекаутів дуже висока, і до цього потрібно бути готовим. Власник Tesla Model S не став чекати, а почав підготовку заздалегідь. У столичному дворі багатоповерхівки на Позняках він збудував зарядну станцію.

Винахідливий киянин встановив сонячні панелі, які виконують і функцію навісу для машини, і компактний вітрогенератор. Тому для зарядки свого електромобіля зможе використовувати як сонячну, так і кінетичну енергії. Ще він поряд розмістив акумулятор для накопичення енергії, контролер та інвертор. Сумарно вони видають 220 В, необхідні для зарядки електрокара.

Станція працює повністю автономно і зможе заряджати електрокар навіть у разі блекаутів. Звичайно ця установка обійшлася власнику Model S у круглу суму. Але вона окупиться, і до того ж у досить короткий час.

Як повідомляє видання «Главком», за варості 2,64 грн за 1 кВт одна повна зарядка такого електрокара обійдеться в середньому 250 гривень. Враховуючи той факт, що на станціях швидкої зарядки тариф становить 10-15 грн за 1 кВт, економія на десяти зарядках буде не менше 1300 грн.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть