Як виглядали «Жигулі» для «богатих» (Фото)

У місті Лір, Бельгія, існує заклад, присвячений автомобілям і всьому, що з ними пов’язано – Abarth Works Museum. Належить цей музей автомобілів автогонщикові Гай Моренхуту. І нещодавно в колекції автогонщика був знайдений один дуже цікавих екземпляр – ВАЗ-2103 з автоматичною коробкою передач.

Як передає Hyser, варто відзначити, що Моренхуту не тільки збирає цікаві і рідкісні авто, але ще і ремонтує, і реставрує в своїй окремій майстерні. Також він створює репліки легендарних авто минулого, деякі з яких вже канули в лету.

Так на сьогоднішній день в Abarth Works Museum можна знайти кілька відреставрованих радянських ВАЗів різних часів виробництва і різних моделей.

Наприклад, ВАЗ-2103 з автоматичною коробкою передач – це експортний продукт, який проходив під назвою Lada 1500S Automatic.

Відзначимо, ВАЗ-2103 Жигулі – радянський задньопривідний автомобіль II групи малого класу з кузовом седан. Був розроблений спільно з італійською фірмою Fiat на базі моделі Fiat 124 і серійно випускався на Волзькому автомобільному заводі з 1972 по 1984 рік.

Автомобіль широко експортувався і користувався популярністю навіть в країнах Заходу. Тепер за нього просять близько 3-4 тисяч євро.

На моделі застосовувався 3-діапазонний автомат 3L30 виробництва американської компанії General Motors, підприємство зі збору яких розташовувалося у Франції. Збирали ці коробки передач з 1969 по 1998 рік.

Ці коробки передач були широко поширені на європейський, американських і навіть японських автомобілях 70-90-х років випуску. Ставили їх на машини з поздовжнім розташуванням двигуна і заднім приводом.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть