Експерт розповів, що буде з цінами на паливо до кінця року

Поки немає підстав вважати, що в Україні в кінці 2019 року різко підвищаться ціни на паливо. Такої думки дотримується Юрій Корольчук із Інституту енергетичних стратегій.

За словами Юрія Корольчука, немає передумов для зниження вартості нафти на світовому ринку. Він також сумнівається, що до кінця поточного року зміцниться гривня. Тож українським водіям не потрібно чекати, що ціни на паливо скоро знизяться. Але вже добре, що вони різко НЕ підскочать в ціні.

З літа в Україні стали менше ввозити з Росії пропан-бутану і ДП. Деякі експерти вважали, що через їхній дефіцит вартість палива на українських АЗС підскочить, проте цього поки не відбулося. Другий місяць поспіль ціна на бензин і дизель залишається приблизно на одному рівні, а в жовтні вартість автогазу навіть знизилася.

У вересні в Україні вартість дизельного палива збільшилася приблизно на 10%, а бензину – знизилася на 2-3%.

Поки дефіциту на дизель і бензин в нашій країні не спостерігається. Виробники встигли зробити запаси. Білорусь також відновила поставки палива, що сприятливо позначилося на ринку. Але ситуація з цінами може погіршитися, якщо станеться якась криза.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть