Знаменитому мотору Bentley V8 виповнилося 60 років (Фото)

Незважаючи на підвищенні світового попиту на електрифіковані автомобілі, компанія Bentley повідомила про ювілей легендарного двигуна.

Автомобільний бренд Bentley розповів про народження восьмициліндрового двигуна V8 TwinTurbo. Виробництво моторів даного типу почалося в середині 1950 року. Саме в той час компанія замінила застарілий шестициліндровий двигун, що застосовувався в машинах Mark VI і S1.

Розробником силової установки став Джек Філліпс, перед яким керівництво поставило мету створити інноваційний агрегат, який буде потужніший минулих версій на 65%, але при цьому не додасть у вазі. Для розробки проекту знадобилося всього 18 місяців.

Володіючи 6,2-літровим об’ємом робочої області, мотор мав всього 13,6 кг чистої ваги без палива. До 1965 року в конструкцію не вносилися ніякі зміни, але в цей рік компанія вирішила оновити силовий агрегат Bentley T-Series, для якого довелося виготовляти двигун менших розмірів.

Від того часу компанія кілька разів вносила незначні зміни в конструкцію двигуна, що дозволило йому протриматися на світовому авторинку 60 років. Зараз двигун володіє 6,75-літровим об’ємом робочої області, потужність якого становить 530 к.с. і 811 Нм. Ці характеристики дозволяють розганятися Bentley Mulsanne до 100 км/год за 4,8 секунди.


Не пропустіть