«Богдан Моторс» запускає серійне виробництво електричного автобуса з нержавійки (Фото)

Українська розробка з’явиться на дорогах Європи вже в кінці наступного року. У корпорації заявили, що ціна на електробус буде нижчою за європейські аналоги при більш високому рівні якості.

Конструкторське бюро «Автомобільної компанії «Богдан Моторс» завершило розробку нової моделі електричного автобуса і вже ведуться роботи по виготовленню передсерійного зразка. Як розповіли на підприємстві, новий електробус «Богдан» вже в наступному 2020 році серійно виготовляється на потужностях заводу в Луцьку.

Новий «Богдан» має в своєму розпорядженні 12 метровий кузов, виготовлений з нержавіючої сталі і матиме абсолютно низький рівень підлоги. Автобус призначений для перевезення пасажирів по міських маршрутах. Пасажиромісткість складе не менше 80 пасажирів.

За словами розробників, характеристики електробуса залежати від комплектації: пробіг на одній зарядці від 200 км., сумарна потужність двигунів 260 кВт, максимальна швидкість більше 70 км/год.

При виготовленні електричного автобуса «Богдан» будуть використовуватися комплектуючі європейського виробництва.

Поява в модельному ряду «Богдана» електричного автобуса відкриє компанії перспективний ринок Європейського Союзу. Втім, в корпорації відзначають і важливість розвитку такого виду транспорту і в Україні.

Остаточна ціна нового електричного автобуса буде визначена на початку нового року перед початком серійного виробництва. Як відзначають розробники, ціна на електробус буде нижчою за європейські аналоги при більш високому рівні якості.

Нагадаємо, корпорація вже має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус «Богдан А70100» було виготовлено у співпраці з польськими фірмами «Ursus» і «Enika». Зараз він успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін.

Крім того, «Богдан» виробляє 12-метрові кузова електробусів для французької компанії Bluebus, з якої 2019 був укладений новий контракт на поставку продукції. А в листопаді минулого року «Богдан» представив першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для датської компанії BankeElectromotive.


Не пропустіть