Обов’язковий техогляд: фахівці розповіли, як часто автомобілі повинні проходити перевірку (Інфографіка)

Як відомо, в 2012 році був скасований обов’язковий техогляд. Зроблено, це було з метою припинити корупцію при видачі талонів. Однак, в цьому році обов’язкову перевірку легкового автомобіля планують повернути.

Уряд України зареєстрував новий законопроект “Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту відповідно до актів Європейського союзу”. Згідно з новими змінами, які можуть вступити в силу найближчим часом, українських водіїв чекають нові правила техогляду.

Обов’язкова перевірка справності авто в цьому році буде і для легкового транспорту некомерційного призначення. Верховна Рада зробила процес переходу до проходження техогляду поступовим до 2022 року.

Так, обов’язковому техогляду в 2020 році залучаються практично всі транспортні засоби:

У 2020 році обов’язковий перегляд повинні пройти всі автобуси, вантажівки різної вантажопідйомності, таксі. Крім того, для автомобілів, які використовуються в міжнародних перевезеннях необхідна наявність міжнародного сертифіката техогляду.

В цьому році можуть не проходити перевірку власники таких авто, які придбали свій автомобіль в салоні відносно недавно. Хто міняє машину раз в 4-5 років на нову, може уникнути проходження обов’язкової процедури огляду.

Варто відзначити, що проходити техогляд необов’язково власникам таких транспортних засобів:

обсяг мотора до 50 см3;
з максимальною швидкістю 25 км/год;
колекційні авто, які не експлуатуються;
спортивні машини;
для агрокомплексу;
трактори з швидкістю не більше 40 км/год;
з дипломатичними номерами.

Всі інші машини до 2022 року будуть повинні в обов’язковому порядку пройти техогляд, в іншому випадку порушників чекає штраф.

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть