З рестайлінгового Infiniti QX80 зробили розкішний броньовик (Фото)

Японський позашляховик оснастили захистом від підриву гранат і обстрілу з автомата Калашникова.

Канадське ательє Inkas, яке займається виробництвом броньованих авто, представило куленепробивну варіацію оновленого Infiniti QX80. З позашляховика виготовили броньовик з балістичним захистом по стандарту BR6, не прибравши розкішний чотиримісний салон.

В основу нового броньовика майстерня з Торонто поклала рестайлінговий Infiniti QX80 c бензиновим 5,6-літровим атмосферним V8 з віддачею 400 к.с. Відрізнити захищений позашляховик від стандартного QX80 звичайна людина навряд чи зможе: різницю видають лише потовщені скла.

Щоб броньований Infiniti міг витримати обстріл кулями калібру 7.62 з штурмової гвинтівки або автомата Калашникова, а також витримати одночасний вибух під днищем двох ручних гранат DM51, інженерам Inkas довелося перетворити внутрішнє оздоблення в капсулу.

Ательє Inkas не розкриває масу броньованого QX80, однак заявляє, що підвіска і петлі дверей були сильнішими, щоб витримати навантаження, встановлені більш потужні гальма, є додатковий захист електроніки, акумулятора і агрегату. Крім цього, позашляховик взутий в особливі шини.

Інтер’єр броньовика відрізняється чотиримісним компонуванням. Салон прикрашений чорною шкірою і деревом, в підголівниках передніх сидінь є монітори.

Цінник захищеного Infiniti компанія не розкрила, але бюджетними куленепробивні варіанти не бувають, так що броньовик як мінімум в два рази дорожче топ-варіації QX80. У США максимально укомплектований QX80 коштує близько 91,5 тисячі доларів, значить вартість захищеного позашляховика перевищує позначку 200 тисяч доларів.


Не пропустіть