Porsche вивів на тести Taycan Cross Turismo (Фото)

Електричний седан Porsche отримає натхненний кросовером варіант універсалу: нові шпигунські знімки показують дорожні випробування майбутнього Taycan Cross Turismo.

Замасковані прототипи другої електричної моделі Porsche раніше проходили випробування на Нюрбургринзі і біля полярного кола. Останні зображення дають нам кращий погляд на крос-версію універсала Taycan, яка повинна приєднатися до лінійки німецького бренду в 2021 році.

Цей тестовий мул демонструє лінію заднього скління, форму задньої частини автомобіля, а також передню панель, яка, здається, має велику схожість з седаном Taycan. Однак, починаючи з задніх дверей, Taycan Cross Turismo набуває унікальний зовнішній вигляд, аналогічно Panamera і Panamera Sport Turismo.

Серед елементів дизайну, що відрізняють Taycan Cross Turismo від чотирьохдверного брата, – довгий дах і задні двері з більш крутим кутом, і обидва елементи спрямовані на збільшення вантажного простору. Цей прототип також має спортивні рейлінги на даху, що має забезпечити ще більшу практичність, а пластикова окантовка колісних арок обіцяє додатковий захист.

Виробнича версія нової моделі заснована на концепції Mission E Cross Turismo, представленої на автосалоні в Женеві в 2018 році. Додатковий дорожній просвіт цієї концепції, покликаний забезпечити автомобілю помірну прохідність в поєднанні з повним приводом, схоже, переноситься в серійну версію.

Porsche Taycan Cross Turismo, швидше за все, отримає переглянуте шасі, в якому більше уваги буде приділятися комфорту і поліпшеним позашляховим можливостям, хоча навряд чи кліренс досягне висоти флагманських позашляховиків Porsche. У всьому іншому він буде ідентичний седану Taycan, включаючи лінійку його моторів, яка складається з 523-сильного двигуна в версії 4S, 671-сильного – в Turbo і 751-сильного – в Turbo S.


Не пропустіть