В усьому світі спостерігається дефіцит нових автомобілів

У Toyota найнижчий рівень запасів. У 2019 дослідження показало, що найпопулярніші кольори автомобілів в світі – білий, чорний і сірий. Так було майже останнє десятиліття. Хоча, згідно з тим же дослідженням, червоний і синій стають все більш популярними в США, але схоже, що в американських покупців автомобілів не буде особливого вибору в найближчі місяці.

Згідно з дослідженням, проведеним Cox Automotive на основі даних, що є інвентаризації vAuto, рівень запасів досяг нового мінімуму, вказавши 2,33 мільйона одиниць від загальної кількості непроданих нових автомобілів в США на кінець липня 2020 року. Для порівняння, у продажу було 2,55 мільйона одиниць в кінці червня, при цьому в липні 2019 року було випущено 3,12 мільйона одиниць до кінця місяця.

За словами старшого економіста Cox Automotive Чарлі Чесбро, при дефіциті товарних запасів на ринку у покупця може бути менше шансів отримати автомобіль з кольором або обробкою за своїм вибором. Крім того, в публікації також повідомляється, що моделі 2021 року практично не проводиться в дилерських центрах, посилаючись на те, що тільки 0,5 відсотка поточного запасу непроданих нових автомобілів складають моделі 2021 року.

Минулого місяця японські компанії Toyota і Lexus постраждали від найменшого рівня запасів, Далі в рейтингу опинилася Subaru, а у баварського бренду MW найнижчий рівень запасів серед виробників автомобілів класу люкс.


Не пропустіть