Mitsubishi завершує випуск першого в світі серійного електрокара (Фото)

Японський автовиробник планує припинити виробництво компактного хетчбека Mitsubishi i-MiEV, який став першим серійним електромобілем в світі, до закінчення поточного фінансового року.

Головною причиною такого рішення керівництва Mitsubishi Motors стало те, що цей електрокар користується вкрай невисоким попитом у покупців. Відмовляючись від незатребуваної моделі японська компанія зуміє скоротити витрати в період кризи і зможе зайнятися розробкою і реалізацією проекту по створенню нового електромобіля за підтримки Nissan.

Нагадаємо, п’ятидверний повністю електричний хетчбек Mitsubishi i-MiEV вперше дебютував в 2009 році. Новинка виявилася доступною пересічному покупцеві, і випускалася також під брендами Peugeot і Citroen. За продуктивність компактного автомобіля відповідає електромотор потужністю 63 к.с. На одній зарядці i-MiEV міг проїхати до 160 км.

C моменту офіційного дебюту в продаж надійшли 50 тисяч Mitsubishi i-MiEV. На думку експертів, успіху i-MiEV завадила його досить висока вартість: в деяких країнах вона досягала позначки 40-50 тисяч доларів, а також відсутність розвиненої інфраструктури зарядних станцій.


Не пропустіть