Старий седан покинутий в сараї на 22 роки виявився колекційним спорткаром Holden (Фото)

У сараї в Сіднеї виявили рідкісний спорткар Holden Commodore VK Group A 1985 року випуску. Він має колекційну цінність: всього було випущено 500 таких автомобілів, і продавець планує виручити за машину близько 200 тисяч австралійських доларів (141 тисяча доларів США). Оголошення на Фейсбуці розмістив місцевий автосалон Muscle Car Sales.

Цей автомобіль – 357-й в серії. Перший власник проїхав на ньому 18 тисяч кілометрів і поставив Holden в сарай свого знайомого, поки проходив процедуру розлучення. Але незабаром господар вирішив продати седан власнику сараю з однією умовою: реєструвати машину на себе покупець не буде.

Другий власник довів пробіг Commodore до 44 666 кілометрів. У 1998 році він замкнув колекційний седан в сараї: витрати на страховку виявилися занадто високими. Останні 22 роки Commodore простояв без руху, хоча господар продовжував доглядати за його двигуном.

На автомобілі встановлені колісні диски Momo, але збереглися і оригінальні колеса Aero. У комплекті з машиною йде вся документація, включаючи бортові журнали та квитанції про покупку.

Holden Commodore VK Group A випустили для омологації в однойменних гонках. Він оснащувався 4,9-літровим V8 потужністю 263 кінські сили, які передавалися на задню вісь через чотири-або пятиступінчасту «механіку». Кожна з 500 машин була пофарбована в яскраво-синій колір, за що отримала прізвисько Blue Meanie.

У перші 24 години після розміщення оголошення потенційні покупці були готові заплатити за машину від 180 до 190 тисяч австралійських доларів. У Muscle Car Sales вважають, що ціна може піднятися до 200 тисяч доларів.


Не пропустіть