Tesla Model S проїхала 1,2 мільйона кілометрів (Фото)

У грудні 2019 року в Німеччині зафіксували перший випадок, коли електромобіль пройшов більш 1 млн км. Рекорд встановила модель Tesla Model S P85 2014 року випуску під керуванням Хансйоргом Геммінген. Він же і планує встановити новий рекорд.

Нещодавно досягнення Хансйоргом відмітив засновник і глава Tesla Ілон Маск, з чим, власне, і привітав на своїй сторінці в Twitter. До цього моменту електронний одометр Model S Хансйоргом показував пробіг в майже 1,2 млн км. Коментуючи це, він заявив, що хоче проїхати на американському електромобілі не менше 1 млн миль (1,6 млн км). Машина йому дісталася з пробігом 30 тис. Кілометрів, спочатку вона використовувалася для демонстрацій і тестових поїздок в дилерському центрі. В інтерв’ю порталу Teslarati німець розповів, що на пробігу 470 тис. кілометрів йому довелося замінити високовольтну батарею і три електромотора, але, на відміну від батареї, двигуни були замінені по гарантії.

Хансйорг зазначає, що спокійно ставиться до машин Tesla і не є їх фанатом. Але йому подобаються електромобілі, і він хоче руйнувати пов’язані з ними міфи. Такі пробіги на американській машині пов’язані з тим, що німець працює біржовим брокером і йому доводиться в день проїжджати в середньому 600 кілометрів.

До Tesla Model S Хансйорг водив іншу машину американської марки – Tesla Roadster. На ній він проїхав понад 100 тис. км.


Не пропустіть