У США виставили на продаж раритетний ЗАЗ 965 з мінімальним пробігом (Фото)

В Америці (штат Массачусетс) виставили на продаж раритетний ЗАЗ 965. Звичайно, для США це просто неймовірна екзотика, тому ціна відповідна – майже 18 тисяч доларів (понад півмільйона гривень)!

За таку суму за океаном можна купити 2-3-річний кабріолет Ford Mustang. І не битий, а майже новий і з мінімальним пробігом.

Як пише продавець, «Запорожець відомий своїми чудовими характеристиками на поганих дорогах завдяки своїй незалежній підвісці і двигуну, встановленому на привідних колесах, що дозволяє їм нести 60% загальної маси автомобіля. Ще одна цікава особливість «Запорожця» – абсолютно рівна ходова частина. Таким чином, зламати що-небудь при з’їзді з асфальтованої дороги практично неможливо. Якщо кому-то все-таки вдавалося десь застрягти, то споряджена маса ЗАЗ 965 всього 665 кг (1 466 фунтів) дозволяла буквально вийти з машини, підняти її, знову поставити на стійку поверхню і продовжити поїздку».

Крім того, автор оголошення пише, що для СРСР горбатий Запорожець був як Volkswagen Beetle або Trabant в Європі. Відзначимо, чотирма роками раніше в США продавали горбатий Запорожець чорного кольору (таке забарвлення ніколи не існував) за ціною 15 000 доларів.

Джерело uainfo.org

Не пропустіть