Skoda додала дизельний варіант в лінійку Octavia vRS (Фото)

Skoda Octavia vRS отримує свій найпотужніший дизельний двигун у вигляді 197-сильного 2,0-літрового агрегату TDI.

Новий дизель приблизно на 15 к.с. потужніший за свого попередника. Хоча він має меншу потужність меншу, ніж у 2.0 TSI потужністю 245 к.с., його вихідний крутний момент досить високий – 400 Нм (2,0 TSI 370 Нм). І все зводиться до розумної інженерії. Алюмінієвий блок допомагає знизити вагу, а поршневі кільця з низьким коефіцієнтом тертя підтримують обертання. Турбокомпресор з водяним охолодженням забезпечує стабільну продуктивність, а 7-ступінчаста трансмісія DSG допомагає прискорити перемикання передач.

Потужність передається на всі чотири колеса через багатодискову муфту. Удосконалена конструкція майже на один кілограм легше, ніж в попередніх автомобілях, і в ній використовується масло з низьким коефіцієнтом тертя, зменшене навантаження підшипників і вдосконалені внутрішні деталі, щоб автомобіль котився максимально вільно.

Візуально відрізнити дизельні vRS від газових або гібридних версій буде непросто. Всі три мають подвійну решітку радіатора, нижній повітряний дифузор і повітряні завіси над передніми протитуманними фарами.

Всі вони також мають глянсову чорну обробку навколо вікон, корпусів дзеркал і решіток даху, а також глянцеві чорні закрилки ззаду, а також чорний дифузор і спойлер. Хромовані наконечники вихлопних газів і маркування vRS також попереджають перехожих про продуктивність автомобіля.


Не пропустіть