В мережі продемонстрували перший суперкар Ілона Маска (Відео)

Телеканал CNN опублікував зроблений в 1999 році відеозапис моменту, коли Ілон Маск (нині найбагатша людина планети) вперше знайомиться зі своїм першим у житті суперкаром. Коли майбутній глава компанії Tesla купив McLaren F1, йому було всього 28 років.

У відеосюжеті телеканалу детально продемонстровані процес доставки суперкара і емоції його свіжоспеченого власника, але міститься ряд фактичних помилок. Наприклад, McLaren F1 названий «суперкаром за мільйон доларів», але, по даним видання Carscoops, ціна нового автомобіля на рубежі століть становила 815 тисяч доларів. Крім того, в сюжеті Ілон Маск каже про те, що в світі існує тільки 62 таких машини. Насправді, випущено 106 екземплярів F1, з яких на дороги загального користування було допущено 65.

У відео Маск бере участь як глава компанії X.com, яка пізніше за допомогою ряду трансформацій перетворилася в PayPal. До створення Tesla Motors – ще кілька років.

На момент появи McLaren F1 вважався найшвидшим суперкаром на планеті – в 1993 році машину розігнали до 386 км/год. Звання найшвидшого F1 утримує досі, але вже в категорії суперкарів з безнаддувними двигунами.

McLaren F1 протримався у Ілона Маска всього рік і приблизно 17 тисяч кілометрів. Побажавши продемонструвати своєму другові Пітеру Тілю можливості суперкара, Ілон не впорався з керуванням і розбив машину, яка до того ж ще й не була застрахована.


Не пропустіть