Концерн Volkswagen планує почати випуск літаючих автомобілів в Китаї

В рамках стратегії «Мобільність майбутнього» німецька компанія шукає партнерів в Піднебесній і вивчає ринок

Представники великого автомобільного концерну Volkswagen проводять дослідження на китайському ринку в області літаючих автомобілів. Як стало відомо, компанія активно підключається до досліджень в цій області в Піднебесній і шукає партнерів для розвитку напрямку. Аналітики європейської компанії вважають, що крім електромобілів вже варто звертати увагу на технології цивільних польотів.

– Ми вивчаємо потенційні концепції і партнерів в техніко-економічній галузі, щоб визначити можливість промислової реалізації проектів, – розповіли представники Volkswagen.

Справа в тому, що китайський ринок в числі найбільших за кількістю проданих на сьогодні автомобілів для бюджетного німецького бренду. Нещодавно під час інтерв’ю Стефан Вулленштейн, глава китайського Volkswagen, заявив про плани створити і ліцензувати літальний апарат. Це повинно стати першим кроком компанії до нового ринку.

Плани про створення літаючого автомобіля пов’язані з тим, що експерти вважають реальністю поширення подібного транспорту до 2040 року. У той час очікують розширення сфери літаючих автомобілів до 1,5 трлн доларів.

Нещодавно мюнхенська компанія Lilium заявила, що вже в листопаді поточного року створить власну базу літаючих машин в Орландо (США). Це дасть доступ до літаючого таксі 20 млн американців.


Не пропустіть