Новими партнерами Apple можуть стати Nissan, Honda або BMW

Не так давно повідомлялося про те, що угода між Apple і концерном Hyundai-Kia за проектом нового електромобіля розірвана.

Як заявили аналітики ринку, опитані CNN, Apple може домовитися про випуск електрокара з Honda, Nissan, BMW або альянсом Stellantis (концерни PSA Group і FCA Automobiles).

Відомо, що мова йде не про повноцінне партнерство, а скоріше лише про контрактне виробництво електромобілів.

На думку автомобільних експертів, Apple потрібен партнер, який вже виробляє машини. Для переходу в цю галузь потрібні інвестиції, досвід і витрати на робочу силу. Але в Apple не готові ділитися з можливими партнерами власними розробками в області електричних і автономних транспортних засобів.

Угода, в яку не входить обмін технологіями і співробітництво над майбутніми проектами, перетворила б великих виробників в складальний майданчик. Єдина перевага – це обсяги випуску продукції.

Apple може спробувати і зовсім найняти компанію Magna. Контрактний автовиробник вже збирає на своїх потужностях моделі для Toyota, Mercedes-Benz, BMW, Jaguar. У Magna навіть є в “арсеналі” власна електрична архітектура.

За неофіційними даними, перспективний Apple Car продемонструють восени поточного року. Електрокар з повністю автономною системою управління повинен вийти в світ в 2024 році.


Не пропустіть