Українських водіїв чекає тотальний контроль на дорогах

В Україні будуть розвивати і допрацьовувати систему камер автоматичної відеофіксації. У планах установка ще 220 нових камер в цьому році по всій території України. Відповідною інформацією поділився заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє auto.bigmir.net.

За словами чиновника, загальна кількість камер в Україні планують довести до 1,5 тисячі. Відомо, що до 2023 року кількість автомобілів-фантомів на українських дорогах зросте до 100. При цьому відеофіксація на українських дорогах буде мати три напрямки розвитку:

стаціонарні камери автоматичної фіксації швидкості;
автомобілі фантоми з комплексами фото і відеофіксації;
патрулі поліції з ручними приладами TruCAM.

У той же час Геращенко розповів про те, наскільки ефективною була система стаціонарних КАФ:

“Порушники ПДР поповнили державний бюджет на 209 млн грн, відсоток оплати штрафів склав 80%”, – сказав заступник міністра

Високий відсоток оплати штрафів Геращенко пояснив тим, що в Україні дуже добре продумана система оплати і вона зручна для водіїв. Так, порушнику приходить повідомлення прямо на телефон в лічені хвилини після порушення. Протягом декількох годин 80% порушників вже оплачують штраф Також в МВС зазначили, що в місцях установки камер аварійність знизилася в три рази.


Не пропустіть