Електромобіль Ioniq 5 користується ажіотажним попитом (Фото)

Hyundai Motor протягом першого дня продажів на батьківщині отримала більше 25 тис. попередніх замовлень на новий електромобіль Ioniq 5. Така інформація міститься в прес-релізі компанії, поширеному вранці 26 лютого. Нагадаємо, що новинка дебютувала 23 лютого.

Hyundai Ioniq 5 – це перший продукт на новій електромобільній платформі E-GMP, конструкція машини в принципі не передбачає використання ДВЗ. Ioniq 5 являє собою кросовер з кузовом типу «п’ятидверний хетчбек», дизайн машини виконаний в стилі ретро і відсилає до Hyundai Pony 1975-го.

Мета з продажу на весь 2021 рік була спочатку поставлена на рівні 26,5 тис. одиниць. Таким чином, новинка побила рекорд за попереднім замовленням серед всіх автомобілів Hyundai Motor. До тепер першість за цим показником належала вену Kia Carnival четвертої генерації, яка була представлена в серпні минулого року. Тоді обсяг замовлень склав 23 тис. машин.

Роздрібна ціна Ioniq 5 в Кореї становить близько 50 тис. доларів за версію Exclusive і 55 тис. доларів в – за комплектацію Prestige. З урахуванням податкових пільг центрального уряду (до 3 тис. доларів) і різних субсидій (до 11 тис. доларів в Сеулі) Ioniq 5 можна буде придбати за ціною трохи більше 30 тис. доларів, відзначається в повідомленні компанії-виробника.

Протягом декількох місяців новинку почнуть продавати в Євросоюзі і США.


Не пропустіть