Toyota і Hyundai виявилися запасливими

Японський і корейський автовиробники опинилися запасливими і зробили великий запас мікрочіпів, брак яких відчувають всі автовиробники.

Тільки Toyota і Hyundai змогли передбачити заздалегідь сформований брак мікрочіпів для автомобілів, завдяки чому сформували великий запас деталей і в даний час не сильно страждають від їх нестачі. Нагадаємо, що багато інших автовиробники змушені поки скорочувати виробництва, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що на початку січня виник глобальний дефіцит чіпів для складання автомобілів. З цим зіткнулися такі великі автовиробники, як Nissan, Ford, Honda, FCA і навіть японська Toyota. При цьому останній довелося знизити обсяги випуску пікапа Tundra. Хоча американському Ford і зовсім довелося зупинити завод в Луїсвіллі, що випускає позашляховики Ford Escape і Lincoln Corsair.

У своєму виступі представники одного з найбільших постачальників чіпів NXP Semiconductor пояснили дефіцит продукції занадто високими темпами виробництва автотранспорту, внаслідок якого вони просто не встигає задовольняти попит.


Не пропустіть