Як часто потрібно заводити авто під час довгого простою

У погану погоду не всі водії сідають за кермо своєї машини, віддаючи перевагу громадському транспорту. При цьому автомобіль може залишатися на парковці тижнями.

Наскільки шкідлива може бути для мотора робота на холостих обертах? Хороший акумулятор, в той час, коли транспортний засіб знаходиться без руху, вимагає поповнення запасу енергії через 3-4 тижні. Водії ж звикли заводити автомобіль частіше – щотижня. Це не зовсім «безболісна» процедура для вашої моделі.

Коли авто довго простоює, в окремих її технічних вузлах відкладається масло. Найболючіше дістається трансмісії: без змащення її елементи сохнуть. А ще з’являється конденсат, запускаючи небажаний процес окислення.

Навіть якщо прогрівати двигун кожен день, можна зіткнутися з труднощами. Агрегат буде вимагати збагаченої суміші, а витрата палива підвищиться.

На авто постарше суміш не згорає остаточно. Це загрожує тим, що якась частина парів бензину потрапить в картер. Тут він змішається з маслом, в результаті оголивши стінки циліндрів.

У зв’язку з цим суміш теж не згорає повністю. Пари проникають в каталізатор, негативно позначаючись на вихлопній системі. Так, при довгому простої автомобіля прогрівати мотор не варто. Зарядити цим способом акумулятор також погана ідея. Ідеальним варіантом стане поїздка за місто – в такому режимі їзди акумулятор зарядиться як слід.


Не пропустіть