Культову 37-річну Toyota Corolla Levin продають дорожче нової Supra (Фото)

У Британії, в місті Ессекс, виставили на продаж раритетний автомобіль Toyota Corolla у виконанні Levin AE86 зразка 1984 року. Виручити за рідкісне авто власник розраховує трохи більше 39 995 фунтів стерлінгів, це більше, ніж за нову Corolla.

Бюджетна модель стала відома після того, як отримала визнання серед вуличних гонщиків. Пізніше вона отримала назву «Хачироку», а полюбили автомобілісти її за бюджетну вартість, надійність і відмінну керованість. Незабаром саме японські купе стали використовувати для різних тюнінг-проектів, а пізніше його стали виставляти в відомих автомобільних музеях світу.

Виставлений на продаж екземпляр знаходиться в стоковому стані і теж встиг побувати в музейній колекції. Власник стверджує, що всі елементи авто є оригінальними і ніколи не піддавалися заміні, ремонту або тюнінгу. Кузов виконали в чорно-білій гамі, на металі немає слідів подряпин або іржі.

У салоні все також залишилося оригінальним, за винятком магнітоли Pioneer. Під капотом розташувався бензиновий двигун на 1,6 літра, що видає до 130 к.с. потужності, привід передбачений задній, з’єднаний з механічною коробкою передач.

Пропонується автомобіль в топовій комплектації GT Apex, серед особливостей якої значаться аеродинамічні елементи на кузові і інші крісла. За 37 років машина пройшла всього 24 тисячі кілометрів.


Не пропустіть