Свіжа інформація про новий повністю електричний Mercedes eSprinter (Фото)

Поточний Mercedes eSprinter в даний час продається в Європі, але не в США і Канаді через безпеку фургона з нульовим рівнем викидів і ряду інших характеристик, які не відповідають вимогам США. Але це зміниться з виходом моделі наступного покоління, яка буде створена на базі нової платформи Electric Versatility Platform.

Фактично, Mercedes-Benz оголосила, що наступний Mercedes eSprinter буде проводитися в трьох місцях, одним з яких стане США. Два заводи, на яких буде побудований наступний eSprinter, розташовані в Німеччині, а версія для США буде побудована в Північному Чарльстоні, Південна Кароліна. На цьому заводі вже 15 років виробляються фургони Mercedes Sprinter і Metris, а в 2018 році виробництво мікроавтобусів Sprinter.

Крім інвестицій в 350 мільйонів євро в нову електричну універсальну платформу, яка буде лежати в основі наступного Sprinter, Mercedes-Benz також інвестує 50 мільйонів євро в кожен завод для коригування виробництва. Слід зазначити, що виробництво наступного eSprinter почнеться в другій половині 2023 року.

Крім оголошення про прийдешній старт виробництва, Mercedes також згадав, що вже у 2022 році власні заводи марки з виробництва легкових автомобілів і фургонів будуть екологічно нейтральними в усьому світі відповідно до цілей Ambition 2039.

“Наш завод в Північному Чарльстоні буде першим, хто доставить наступне покоління eSprinter в Сполучені Штати, – сказав Арнхельм Міттельбах, президент і головний виконавчий директор Mercedes-Benz Vans, LLC.


Не пропустіть