Toyota запатентувала новий двигун твін-турбо V8

Японський автовиробник подав заявку в Управління по патентах і товарних знаків США на новий двигун V8 з подвійним турбонаддувом.

Патентні креслення, вперше виявлені учасником форуму GR86, були подані Toyota 3 вересня 2020 року і демонструють двигун V8 з парою турбонагнітачів, встановлених зверху, в так званій конфігурації «hot-vee». Цікаво, що документація, подана разом з кресленнями, іноді називає турбокомпресори нагнітачами, хоча креслення не залишають сумнівів в тому, що двигун має конструкцію з турбонаддувом.

Згідно з чутками, що двигун з робочим об’ємом 4,0 літра, отриманий від пари 2,0-літрових рядних чотирициліндрових двигунів, що мають загальний шатун і розташований під кутом 90 градусів, буде видавати більше 600 к.с. потужності.

Треба відзначити, що зареєстровані патенти не обов’язково означають виробництво, але Toyota, або, точніше, бренд Lexus автовиробника, раніше підтвердив плани щодо такого двигуна. Ще в 2019 році Lexus оголосив про плани запропонувати двигун V8 з подвійним турбонаддувом в майбутніх моделях, включаючи спортивні автомобілі.

Оголошення було зроблено приблизно через рік після появи потенційного прототипу LC F з масивними повітрозабірниками на передній панелі і вихлопними патрубками в стилі Lexus F ззаду.

Lexus навіть планував виступити на гоночному автомобілі LC з двигуном V8 з подвійним турбонаддувом на гонці 24 години Нюрбургринга 2020 року, але відмовився від участі через пандемію Covid-19. Це призвело до появи розмов про те, що від двигуна можуть відмовитися, оскільки увагу Toyota і Lexus було зосереджено на зменшених двигунах і електричних трансмісіях.


Не пропустіть