У BMW розказали, як звучатиме електричний седан BMW i4 (Відео)

Звуки роботи систем в салоні серійних електромобілів BMW i4 і BMW iX розробить знаменитий німецький композитор Ханс Циммер.

63-річний Ханс Флоріан Циммер відомий своєю музикою до кінофільмів і комп’ютерних ігор. Він лауреат премій «Оскар», «Золотий глобус» і «Греммі». Зокрема, його музику можна почути у фільмах «Гладіатор», «Перл-Харбор», «Початок», «Інтерстеллар» і «Темний лицар». А також в комп’ютерних шутерах Call of Duty: Modern Warfare 2 і Crysis 2.

Раніше Циммер спільно з директором по звуку BMW Ренцо Вітале вже створювали фонотеку звуків для концептуальних Vision M NEXT і Concept i4. А також особливий звуковий ефект, який супроводжує натискання кнопки Start/Stop в електрифікованих моделях баварського концерну.

Новим етапом співпраці з композитором стане створення унікального звукового дизайну майбутніх серійних моделей кросовера BMW iX та седана BMW i4 спортивної версії М.

Як зазначив Циммер, тиша роботи агрегатів електромобілів пропонує високий рівень комфорту, проте від цього процес водіння може втратити емоційність. Особливий звуковий супровід посилить емоції від водіння і підкреслить динамічні можливості, які будуть відчуватися ще гостріше.

За звучання в салоні машин буде відповідати система BMW IconicSounds Electric, яка налаштовується на кшталт вибору режиму руху. Наприклад, в режимі Comfort буде підтримується спокійна і приємна атмосфера. Однак при натисненні педалі акселератора акустичне навантаження буде збільшуватися в міру розгону. А в режимі Sport звуковий супровід стане ще інтенсивніше і яскравіше. В режимі руху Eco Pro акустична зворотний зв’язок зводиться практично до нуля.

Створене в рамках співпраці з Ціммером акустичне оформлення з’явиться в серійних BMW i4 і BMW iX протягом 2022 року. В машинах більш раннього випуску функція BMW IconicSounds Electric буде доступна для установки за допомогою віддаленого оновлення програмного забезпечення. Новий набір акустичних ефектів включає в себе спеціальний звук готовності до поїздки, зупинки та супровід руху автомобіля.


Не пропустіть