Ford може створити більше електромобілів на базі платформи Volkswagen (Фото)

Ford розглядає можливість розробки ряду електромобілів, які будуть засновані на архітектурі Volkswagen MEB.

Два гіганта автомобілебудування вже оголосили про співпрацю в галузі інженерії, в рамках якого Ford буде розробляти комерційні автомобілі для цих двох брендів. Ford також вже тестує компактний позашляховик на базі MEB, який буде випущений в 2023 році і буде займати місце на щабель нижче Mustang Mach-E в лінійці кросоверів марки. Однак президент Ford of Europe Стюарт Роулі хоче, щоб компанії працювали разом над великою кількістю моделей.

«У нас є спільні погляди на це, і у нас є певні речі, про які ми домовилися з Volkswagen», – сказав Роулі на недавньому саміті Financial Times «Майбутнє автомобілів», коли його запитали про створення більшої кількості моделей на основі архітектури MEB. «Наш альянс не повинен бути обмежений, і ми будемо шукати можливості спільної роботи для взаємної вигоди там, де це має сенс для обох компаній. У мене є точка зору [на плани на майбутнє]».

Звичайно, у Ford як і раніше є власна архітектура електромобілів, яка використовується в Mustang Mach-E, і платформа, яка також ляже в основу повністю електричного F-150 Lightning, зазначає Autocar. Однак, за словами Роулі, для Ford має сенс максимально використовувати більш широку присутність VW в Європі, особливо в сегменті середнього розміру.


Не пропустіть