Китайський клон Toyota Land Cruiser 200 надійде в продаж, коли оригінал піде у відставку (Фото)

У другій половині 2021 року в продаж надійде позашляховик Hengtian L4600 з дуже знайомим дизайном

Китайська компанія Hengtian Automobile готується до запуску позашляховика L4600 з дизайном, скопійованим з Toyota Land Cruiser 200. Однак перш китайці вирішили дочекатися, коли оригінал піде з ринку, і його замінять на модель наступного покоління, з іншою зовнішністю. Як повідомляє Sina.com.cn, Hengtian L4600 з’явиться у місцевих дилерів у другій половині 2021 року.

Рамний повнорозмірний L4600 покликаний стати першою моделлю такого класу для Hengtian, так як раніше марка спеціалізувалася на випуску пікапів. Про швидку появу новинки на китайському ринку говорили ще в минулому році: позашляховику був обіцяний екран мультимедійної системи більший, ніж у оригінального Land Cruiser 200, дерев’яні декоративні вставки в інтер’єрі та шкіряні крісла.

Що ж стосується дизайну екстер’єру, то, очевидно, китайці надихалися відразу двома моделями Toyota: якщо задня частина практично ідентична Land Cruiser 200 зразка 2007 року, то спереду автомобіль нагадує Land Cruiser Prado. Кузовні панелі і оптика також виконані з оглядкою на японські оригінали. Під капотом у Hengtian L4600 – японський бензиновий мотор об’ємом 4,6 літра, який видає 286 кінських сил. Він працює в тандемі з автоматом.

Hengtian L4600 на 289 міліметрів довше Land Cruiser, на 38 міліметрів нижче і на 18 міліметрів вужче. Колісна база китайського позашляховика складає 2950 міліметрів проти 2850 міліметрів у японського оригіналу.

У другій половині нинішнього року, коли в Китаї почнуться продажі Hengtian L4600, оригінальний Toyota Land Cruiser 200 вже відправиться у відставку – вже влітку йому на зміну прийде модель нового покоління з індексом 300. За попередніми даними, Land Cruiser 300 дебютує 31 березня або 1 червня. Тим часом, в Японії позашляховик попередньої генерації вже зняли з продажу.

Чи виникнуть у Hengtian проблеми з Toyota з появою у продажу L4600, поки невідомо.

Раніше в Мережі з’явилися шпигунські фотографії і відео нового Toyota Land Cruiser: від актуального позашляховика він відрізняється лінією скління, оптикою, більш широким капотом і оформленням решітки радіатора.


Не пропустіть