На аукціоні продадуть рідкісний кабріолет Ford Mustang онука Генрі Форда (Фото)

На аукціоні Barrett-Jackson в середині червня піде з молотка єдиний в своєму роді кабріолет Ford Mustang: в 1966 році його зібрали для Генрі Форда II, онука того самого Форда і директора концерну в ті роки. Кабріолет відрізняється унікальним оснащенням і особливою обробкою, так як служив свого роду дизайнерським прототипом.

Кузов Мустанга пофарбований в особливо глибокий чорний колір Raven Black і поєднується з білим м’яким верхом з електроприводом. Кабріолет забезпечили також протитуманними фарами, особливими колісними дисками і здвоєним вихлопом, а про його статус кажуть шильдики HF II.

У салоні Мустанга застосовані крісла і дверні панелі від моделі Mercury Cougar, яка тоді була перспективною, – вони були розроблені для 1967 і 1968 модельних років. Крім того, інтер’єр оброблений коричневою шкірою, не використовувалася на звичайних машинах. По салону також у безлічі місць розкидані тематичні шильдики.

Особливий Ford Mustang забезпечили 4,7-літровим V8 на 275 к.с. в парі з чотириступінчастою механічною коробкою. Крім того, спеціально для Генрі Форда на цьому кабріолеті встановили «вкорочене» в порівнянні з Mustang GT рульове управління з гідропідсилювачем.

Аукціонний будинок стверджує, що статус автомобіля документально підтверджений. При цьому яку суму передбачається виручити за унікальний Мустанг, не уточнюється.


Не пропустіть