Механічні коробки передач незабаром можуть зникнути: названо причину

Експерти провели дослідження, яке показало, що механічна трансмісія може зникнути з авто раніше, ніж стануть популярними електромобілі. Цьому посприяють нові правила для автомобілістів.

Поява нових технологій безпеки може прискорити кінець для механічної коробки передач, вважають американські фахівці. Технологія автоматичного гальмування, поряд з іншими функціями активної безпеки, може стати останнім фактором зникнення механічної трансмісії, адже вона не працює або не поєднується з цими системами, на відміну від автоматичних аналогів.

Необхідні технології безпеки – це останнє з довгої низки змін в автомобільній промисловості, що впливають на загибель механічної коробки передач. З огляду на зростаючу популярність електромобілів, а також з постійно зростаючою присутністю технологій автономного водіння, автомобілі, оснащені механічною коробкою передач, складають невеликий відсоток продажів.

Раніше ж покупці могли віддавати перевагу механічній коробці передач в плані продуктивності і економії палива, а не автоматичним їх аналогам, сучасні технології скоротили розрив в обох областях, фактично перетворивши механічну коробку передач в особливість ентузіастів.

Незважаючи на зміни, багато автомобільних компаній все ще виробляють версії своїх авто з механічною коробкою, але як довго вони зможуть робити це, коли системи безпеки ABS стануть обов’язковими для всіх машин.


Не пропустіть