Опубліковані перші зображення електричного позашляховика Subaru Solterra 2022 року (Фото)

Компанія Subaru готує до виходу Solterra перший електричний позашляховик, який буде використовувати нову платформу, спільно розроблену з Toyota.

Як у випадку з Subaru BRZ і Toyota GR 86, два спортивні автомобілі, розроблених двома японськими брендами, електричні Subaru Solterra і Toyota bZ4X також будуть дуже схожі як технічно, так і естетично.

На рендерах, люб’язно наданих Top Electric SUV, показана передня частина автомобіля, на якій виділяється повністю закрита шестикутна решітка радіатора (вона не носить функціональний характер) і колісні арки, пофарбовані в чорний колір, які надають позашляховий вигляд моделі.

На даний момент технічні характеристики Solterra не розголошуються. Єдине, що підтверджено, це те, що у нього буде повний привід, тому на кожній осі розміститься по електромотору.

Новий позашляховик буде пересуватися на новій спеціалізованій глобальній платформі e-Subaru. «Solterra» – це поєднання латинських слів «Сол» (Сонце) і «Терра» (Земля). Назва підкреслює мету бренду – надати електромобіль з такими ж позашляховими здібностями, що і інші позашляховики Subaru з традиційними двигунами, такі як Forester. Глобальна платформа e-Subaru дозволить компанії легко розробляти нові електромобілі різних типів, оскільки вона може об’єднувати кілька компонентів і модулів.


Не пропустіть