Dodge працює над конкурентом нового Tesla Model S Plaid (Фото)

Fiat Chrysler Automobiles не поспішала з електрифікацією, але все змінилося, коли компанія стала частиною Stellantis.

За словами інсайдерів, в дизайн-студії компанії в Оберн-Хіллз, штат Мічиган, є як мінімум шість електромобілів і один підключаємий гібрид. За даними зарубіжних ЗМІ, в розробці знаходиться ще більше електрифікованих моделей.

Подробиць поки вкрай мало, але схоже, що одна з моделей є високопродуктивним електромобілем, який, як повідомляється, буде найшвидшим Dodge з коли-небудь створених. Якщо це так, то він буде швидше, ніж Challenger SRT Demon з 6,2-літровим V8 з наддувом, який розвивав до 840 к.с. потужності і 1042 Нм крутного моменту. Це дозволило моделі розганятися з 0 до 96 км/год за 2,3 секунди і долати чверть милі за 9,65 секунди зі швидкістю 225 км/год.

Свого часу Demon вважався найшвидшою серійною моделлю в світі з найшвидшим часом в чверть милі. Проте, нещодавно випущена Tesla Model S Plaid, як стверджується, є автомобілем, який “найбільш швидко розганяється з вироблених на сьогоднішній день» з часом розгону від 0 до 96 км/год за 1,99 секунди і часом чверті милі в 9,23 секунди при швидкості в 250 км/год. У публікації йдеться, що Dodge може спробувати повернути своє звання за допомогою електрокара, але це поки неофіційна інформація.

Решта електромобілі залишаються загадкою, але вважається, що один з них – Jeep. Це має сенс, оскільки в публікації наголошується, що Jeep хоче бути «найзеленішим брендом позашляховиків на планеті», а презентація FCA в День ринків капіталу в 2018 році показала, що до 2022 року у Jeep має бути чотири BEV і десять PHEV.


Не пропустіть