Toyota озвучила плани щодо електромобілів та автомобілів з ДВЗ

На щорічних зборах акціонерів Toyota була озвучена політика щодо модельного ряду марки в майбутньому. У компанії вважаються, що поки рано робити ставку тільки на електромобілі, і тому мінімум протягом 30 років марка як і раніше буде пропонувати різні варіанти силових установок.

“Деяким подобаються електрокари, але є й ті, хто не вважає сучасні технології зручними, – цитує головного технічного директора Toyota Масахико Маеда Automotive News. – Зрештою, важливо те, що вибирають клієнти”.

Таким чином, найбільший автовиробник з Японії вибирає стратегію розвитку, що різняться з планами конкурентів. На думку Toyota, в лінійці повинні бути різні варіанти авто, щоб клієнт міг вибирати, а вже виходячи з цього компанія б приймала рішення, які моделі повинні йти в минуле.

У Toyota також відзначили, що продовжать роботу над виробничими процесами з метою зменшення вуглецевого сліду. Шигекі Тераші, керівник відділу досліджень і розробок Toyota, говорить, що проблему викидів не вирішити лише за рахунок масового переходу на електрокари, тому що їх виробництво і утилізація, часом, наносять куди більше шкоди, ніж експлуатація машин з ДВЗ.


Не пропустіть