В автомобілях Volvo буде використовуватися новий вид сталі

Volvo Cars бачить майбутнє в сталі, яка не містить викопних вуглеводнів, і тому в партнерстві зі шведським виробником сталі SSAB досліджує можливості розробки сталі без викопних вуглеводнів, для використання в автомобільній промисловості.

Ініціатива спрямована на заміну використання вугілля, традиційно необхідного для виробництва сталі. Сталь буде проводитися від електроенергії виробленої воднем. Очікується, що в результаті вийде перша в світі технологія виробництва сталі без використання викопних вуглеводнів, практично не залишає вуглецевого сліду.

Для Volvo викиди CO2, пов’язані з виробництвом сталі і чавуну для автомобілів, складають приблизно 20 відсотків (в повністю електричних автомобілях) і 35 відсотків (в автомобілях з традиційними двигунами) від загальних викидів CO2 від матеріалів і виробництва автомобілів. комплектуючі, що використовуються в автомобілях. Volvo хоче стати компанією з нульовим викидом вуглецю до 2040 року. З 2030 року Volvo буде випускати тільки повністю електричні моделі.


Не пропустіть