Іржавий Porsche, який 40 років простояв у сараї, продали на аукціоні (Фото)

На онлайн-аукціоні eBay завершилися торги за спорткар Porsche 356B, випущений в 1962 році. Перед продажем купе витягли з сараю, в якому воно провело останні чотири десятки років, і виставили на продаж як є, не наводячи в порядок. За раритет заплатили 45 тисяч доларів.

Porsche 356B – одна з пізніх модифікацій спорткара, який офіційно вважається першою масовою моделлю марки Porsche. Його випуск почався в 1948 році і тривав аж до 1965 року, коли модель поступилася своє місце Porsche 911. Виконання з літерою B випускалося з 1959 по 1964 роки. Було зібрано близько 30 тисяч примірників, але версія 356B Type 6, представником якої був цей Porsche, вважається більш рідкісною – її відрізняли головним чином деякі нюанси зовнішності.

Саме цей екземпляр спочатку був пофарбований в яскраво-синій колір, проте за минулі роки фарба повністю злізла, залишивши лише ґрунтовку навпіл з плямами іржі. У купе іржею покритий не тільки кузов, але і деталі ходової частини, а салон зробився непридатним практично повністю: вціліли лише пасажирське сидіння і дверні карти.

Продавець запевняє, що двигун старого Porsche заводиться, а сам автомобіль все ще здатний пересуватися самостійно. Специфікації купе не уточнюються, але Porsche комплектувала 356B оппозитним чотирициліндровим мотором об’ємом 1,6 літра, який розвивав 60 к.с., і з чотириступінчастою механічною коробкою. Стверджується, що цей екземпляр може стати донором для будівництва РЕТ-роду або колекційної цінністю (якщо витратитися на його реставрацію).


Не пропустіть