Nissan представив екстремальну версію Nissan Juke (Фото)

Міський кросовер Nissan Juke зазвичай не той автомобіль, який вибирають для дослідження пересіченої місцевості. Nissan змінює це з концепцією Rally Tribute Concept, створюючи Juke, який, здається, відразу ж готовий до участі в ралі Дакар.

Nissan повертається до свого раллійного минулого з концепцією Rally Tribute. Планів виробництва немає, але, за словами Nissan, рендер показує, «як може виглядати сучасний ралійний автомобіль на базі Nissan Juke». В цьому році виповнюється 50 років з того часу, як бренд виграв ралі Східної Африки з автомобілем 240Z. Зовні Juke явно нагадує про 240Z.

Як і минулорічний Datsun, Juke пофарбований в червоний колір, а капот і колеса – в чорний. Наклейки збоку, на яких особливо виділяється старий логотип Shell, також явно відсилають до переможця 240Z. Щоб посилити відчуття «ралі», Nissan встановив два прожектори над решіткою радіатора, а також «завищив» Juke, встановлюючи йому, крім іншого, на комплект коліс з позашляховими шинами. Великі пластикові розширювачі крил гарантують, що колесам в них буде достатньо місця.

У задній частині під пластиковим бампером знаходиться дифузор, а вище виступають два розташованих по центру вихлопи. Багажного простору більше немає, тому що на місці, де має бути заднє скло в багажнику встановлено дві запаски. Фотографії інтер’єру не представлені, але, схоже, що в ньому немає каркаса безпеки, і він в значній мірі зберігся в заводському вигляді.

Оскільки екстремальний Juke існує тільки віртуально, Nissan не коментує силову установку цього ралійного «монстра». Бренд тільки натякнув, що це буде «гібридна силова установка» через «більшу ефективність і завжди готового крутного моменту для гарної продуктивності в будь-яких умовах». Можливо, двигун E-Power потужністю 190 к.с. і 330 Нм від Qashqai буде хорошим варіантом для Juke «на стероїдах».


Не пропустіть