Один із найдивніших Porsche всіх часів піде з молотка (Фото)

На аукціон RM Sotheby’s, який пройде в Каліфорнії в серпні, виставлять на торги єдиний у своєму роді купе зі складною назвою Glöckler-Porsche 356 Carrera 1500. Це кастомний екземпляр Porsche 356 з незвичайним кузовом, який в 1954 році готували для гонок. На даний момент опису автомобіля на сайті аукціону немає, але кілька років тому історію цього дивного спорткара опублікувало видання Classic Driver.

Автором ідеї побудови такого спорткара був якийсь Вальтер Глеклер, який в середині минулого століття торгував у Франкфурті автомобілями Porsche і Volkswagen. Він захоплювався автоспортом, але вважав за краще будувати для гонок власні машини з наявних під руками запчастин на базі кастомних рам і шасі.

Виставлене на продаж купе стало сьомим за рахунком проектом Глеклер: він побудував машину спеціально для гонки Mille Miglia 1954 року. Взявши за основу Porsche 356, Вальтер практично повністю переробив його кузов, змінивши оформлення передньої частини, допрацювавши двері (вони отримали прозорі секції, що заходять на стелю), розширивши скління в задній половині для поліпшення оглядовості і спорудивши щось на кшталт плавників на задніх крилах.

Своє творіння Вальтер завдяки співпраці з виробником оснастив новітнім мотором Porsche, який тоді ще не встановлювався на серійні спорткари – його готували для 356 Carrera, яка з’явилася роком пізніше. При об’ємі в 1,5 літра двигун розвивав 110 к.с. Правда, в знаменитій гонці купе так і не прийняло участь, так як Глеклер не встиг його добудувати. Єдиний старт незвичайного спорткара – це марафон Льєж-Рим-Льєж, де купе керував двоюрідний брат Вальтера Хельм, більш титулований і досвідчений спортсмен. Однак технічні проблеми не дозволили йому претендувати на лідерство.


Не пропустіть