В Україні продовжить дорожчати автогаз – експерт

В Україні до кінця літа продовжить дорожчати автогаз.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

«Ціни на автогаз будуть рости, тому що для цього існують всі об’єктивні передумови. Катастрофічного зростання цін на паливо не буде. Раніше був серйозний ріст цін на скраплений газ, пов’язаний з ситуативним дефіцитом через затримки поставок російських ресурсів. Зміна цін не є чимось унікальним для газового ринку. Будь-які зміни обсягів поставок впливає на значне коливання цін, як в сторону збільшення, так і в бік зниження », – сказав Г. Рябцев.

За його словами, коли на ринку надлишок ресурсу, то ціни на автогаз йдуть вниз. При нестачі ресурсу через відсутність потужностей зберігання, ціни на паливо, зокрема, на автогаз злітають.

«Меж на подорожчання цін на паливо немає. Ціни на автогаз вже пробили позначку 17 гривень за літр, а бензину 32 гривень за літр », – резюмував Г. Рябцев.

Нагадаємо , ціни на автогаз щодня оновлюють рекорд.

Про це повідомляє Консалтингової групи “А-95”.

За добу середній показник вперше перевищив 17 грн – за станом на 4 серпня літр подорожчав відразу на 13 копійок і досяг 17,02 грн.

15 компаній, які входять в список для щоденного моніторингу, переписали цінники. І тільки одна з них – в сторону зменшення: “Нефтек” знизив вартість на гривню – до 16,99 грн. Ще 10 – зберегли цінові пропозиції на рівні вчорашнього дня.


Не пропустіть