Китай нагородив своїх олімпійців розкішними лімузинами (Фото)

Стало відомо, як влада Китаю нагородять спортсменів, які брали участь в нещодавніх Олімпійських іграх і завоювали золоті медалі: їм подарують флагманські седани національної марки Hongqi (належить концерну FAW).

За даними Kuruma News, ключі від автомобілів Hongqi H9 отримають 52 осіб. Нагадаємо, Китай став другим за кількістю завойованих в Токіо золотих нагород – спортсмени привезли додому 38 медалей вищої проби. Різниця в кількості спортсменів і медалей пояснюється “золотом” в командних видах спорту.

Загальна сума, яку влада КНР витратять на нагородні Hongqi, становить 19 229 600 юанів. Але автовиробник вважає, що майоріння червоного прапора країни під час церемонії нагородження куди важливіше грошей. Нагадаємо, що назва бренду Hongqi перекладається як червоний прапор.

Срібні і бронзові медалісти теж не залишаться без уваги: ​​Hongqi передасть їм H9 в безоплатне користування.

Седани олімпійців оснащені дволітровим турбомотором потужністю 252 к.с і 7-ступінчастим “роботом” з двома мокрими зчепленнями. Також Hongqi H9 пропонується з V6 3.0 потужністю 283 к.с., який теж агрегатується роботизованою трансмісією. Привід у седанів виключно задній.


Не пропустіть