Як розмір дисків і шин впливає на поведінку машини в дорозі?

Керованість машини прямо залежить від параметрів покришок і дисків коліс, а самі водії часто не розуміються в цих компонентах. Не всі знають, які саме шини їм потрібні: низькопрофільні, звичайні або інші.

Низькопрофільні шини за своїми швидкісними особливостям дуже ефективні. У них кращі показники по динаміці і прискоренню, а будь-яка машина, укомплектована такими покришками, набагато менше розгойдується на великій швидкості. Гальмівний шлях цих компонентів коротше майже на 10%, ніж у їх аналогів. Обладнані низькопрофільною гумою засобу пересування дуже економічні за обсягами споживання пального, а самі шини вкрай витривалі і довговічні.

Незважаючи на плюси, у низькопрофільних покришок є і свої недоліки. Вони погано амортизують нерівності, що загрожує високим ризиком ушкодження колісного елемента.

Якщо автомобіль потрапить в глибоку яму, то відбувається сильне навантаження на підвіску. Ходова частина приймає на себе всі удари від проїжджої частини. Крім того, збільшена ширина профілю створює багато шуму, добре відчувається на швидкості в 80 км/ч.

В цілому, купувати шини потрібно з урахуванням тих умов, при яких водієві доведеться експлуатувати транспорт. Якщо потрібно їздити по шосе, то підійдуть низькопрофільні покришки, якщо шофер частіше пересувається по поганих відрізках, то краще за все обзавестися шинами з високим профілем.


Не пропустіть