Український “ЗАЗ” готується увірватися на європейський ринок

ЗАЗ, незважаючи на кризу, модернізується і запускає збірку нових моделей авто

На Запорізькому автомобільному заводі (ЗАЗ) після тривалої перерви відновили виробництво автомобілів. Про це повідомляється на сайті Запорізької облдержадміністрації.

Відродження автобудування в Запоріжжі за рахунок податків забезпечує надходження до бюджету, а також створює нові робочі місця.

“Без розвитку реального сектора економіки неможливий прогрес в соціальній сфері, оновлення інфраструктури, зміни на краще в житті людей, – зазначив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Відроджений “ЗАЗ” співпрацює з облдержадміністрацією, зокрема в 2020 році завод виграв тендер і виконав замовлення на виготовлення тридцяти шкільних автобусів. Зараз транспорт служить школярам всієї області.

Також в минулому році “ЗАЗ” пройшов Європейську сертифікацію, так що тепер може виробляти нові автомобілі і поставляти їх на територію Євросоюзу, а остання технічна модернізація заводу дозволила налагодити великовузлове складання автомобілів “RENAULT Arkana” і моделей “Lada Largus”, “Vesta” (седан), “Vesta SW Cross” і кросовера “Lada XRAY”.

Джерело man.comments.ua

Не пропустіть