Бренд Dacia представив новий семимісний універсал Dacia Jogger (Фото)

Renault представила нову модель Dacia Jogger – семимісний універсал на базі Logan третього покоління.

Jogger є ідейним наступником Logan MCV, що випускався в Румунії з 2006 по 2012 рік. При цьому Logan-універсал другої генерації (2012-2020) виготовлявся тільки в п’ятидверній модифікації.

В основі новинки лежить фірмова платформа CMF-B. Спереду до середньої стійки даху автомобіль уніфікований з крос-хетч Sandero Stepway. Тут використаний аналогічний обвіс з нефарбованого пластика, рейлінги на даху і інші атрибути крос-версії. А ось задні двері виявилися більшими, ніж у Sandero і Logan: вони не тільки довше, але і вище. Завдяки цьому вдалося забезпечити більший отвір і зручну посадку, що особливо важливо з урахуванням наявності третього ряду.

Задні ліхтарі встановлені вертикально, за формою вони нагадують Volvo колишніх років. Багажні дверцята піднімаються вгору.

За габаритами Jogger близький до Ларгус: його довжина складає 4,55 м, колісна база – 2,9 м (у Ларгус – 4,47 і 2,9 м відповідно). При всіх розкладених сидіннях об’єм багажника – 213 л. Якщо скласти третій ряд, він зросте до 712 л. Об’єм можна довести до 1819 літрів, коли сидіння другого ряду складені, а третього – повністю демонтовані.

Для Dacia Jogger заявлені три двигуни. Бензиновий 1,0-літровий трициліндровий моторчик TCe 110 розвиває 110 к.с. і 200 Нм. Можна вибрати двопаливний TCe100 Bi-Fuel, здатний споживати як бензин, так і зріджений нафтовий газ (пропан-бутан). При повній заправці обома видами пального запас ходу складає 1000 км. Нарешті, в 2023 році з’явиться гібридний Jogger, який стане першим подібним автомобілем Dacia. У ньому 1,6-літровий бензиновим мотор буде поєднуватися з двома електродвигунами, які живляться від батареї ємністю 1,2 кВт*год. Деталі поки не розкривають, але в компанії повідомили, що приблизно 80% переміщень по місту можна робити тільки за рахунок електрики.

Європейські продажі Dacia Jogger почнуться в 2022 році.


Не пропустіть