12-річну «капсулу часу» Lexus LFA продали за ціною двох Ferrari (Фото)

У США на аукціоні Mecum продали Lexus LFA 2012 року. За спортивне купе віддали 880 000 доларів — як за два Ferrari 12Cilindri. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на сайт аукціону.

Lexus LFA – найдорожча модель японської марки, адже подекуди її вартість на аукціонах перевищує мільйон доларів. До того ж, це найбільш нетиповий Lexus в історії.

Це єдиний суперкар Lexus, який випустили лімітованою серією із 500 авто. Цікаво, що спочатку їх не надто купували й машини роками простоювали в автосалонах. Утім, з часом купе стало колекційним і його ціна суттєво зросла. Конкретно цей Lexus LFA дорогий ще й тому, що його пробіг – усього 127 км. Це капсула часу в ідеальному стані, яка 12 років простояла в гаражі та не експлуатувалася. Авто 270-те в серії та має рідкісну комбінацію із червоними кузовом та салоном.

Суперкар Lexus LFA оснащений високооборотним 4,8-літровим V10 потужністю 552 к. с. при 8700 об/хв. Із 6-ступінчастою роботизовано КПП розгін до 100 км/год займає 3,7 с, а максимальна швидкість становить 325 км/год.

Кузов Lexus LFA виготовлений з карбону. Суперкар отримав самоблокувальний диференціал Torsen та керамічні гальма Brembo.


Не пропустіть