Volvo розробляє інноваційний електричний позашляховик

Volvo планує повністю перейти на електромобілі, відмовляючись від дизельних транспортних засобів. Кілька моделей Volvo будуть оснащені виключно електричними силовими установками, повідомляє auto-motor-und-sport.de.

XC60, найпопулярніший компактний позашляховик Volvo, наразі оснащується здебільшого двигунами внутрішнього згоряння, хоча деякі з них є гібридами. Представляючи EX60 як повністю електричний варіант у цьому сегменті, Volvo позиціонує його між моделями EX40 та EX90. Шведський автовиробник вже зареєстрував торгову марку EX60, але поки не відомо, чи замінить вона XC60 або буде його доповнювати.

Новий Volvo EX60, дебют якого очікується близько 2026 року, стане першою моделлю на новій платформі SPA3, яка є третім поколінням технології електромобілів Volvo. Ця платформа включатиме технологію Mega-Casting, яка дозволяє формувати великі конструкції з одного алюмінієвого компонента, що знижує вагу, скорочує час виробництва та підвищує міцність. Спочатку Mega-Casting використовуватиметься для виробництва задньої частини підлоги різних моделей електромобілів.

Технологія Mega-Casting також підготує основу для Cell-to-Chassis, інноваційного підходу, що інтегрує батареї безпосередньо в конструкцію автомобіля, оптимізуючи простір та підвищуючи енергоємність. Для виробництва EX60 на заводі Volvo у Торсланді використовуватимуться гіга-преси, які вже замовлені. Щодо технічних характеристик EX60, наразі відомо небагато, але очікується, що він успадкує дизайн моделі EX90 і використовуватиме компоненти від родинних брендів.


Не пропустіть