BMW готує електричний аналог 3 Series

Компанія BMW готує електричний аналог седана середнього класу 3 Series, в основу якого ляже нова платформа з позначенням Neue Klasse («новий клас»). Пізніше на ній побудують інші електричні моделі баварського бренду.

Актуальна генерація «трійки» сходить з конвеєра з 2018 року. У найближчі кілька років автомобіль переживе планове оновлення, в рамках якого у нього з’явиться повністю електричний варіант. Його побудують на тій же базі CLAR, яка використовується в звичайному 3 Series з бензиновими і дизельними ДВЗ.

Нову платформу Neue Klasse планується використовувати у всіх нових електрокарах «БМВ», починаючи з 2025 року. У їх числі повинні виявитися як седани, так і кросовери.

Електричним аналогом «трійки» належить стати якісь 4-дверці з внутрішнім позначенням NK1. Кузов такого седана виконають з алюмінію, сталі і вуглеволокна. При цьому на догоду зниження ваги деякі панелі виготовлять з пластика.

Тягова батарея, яку отримає нова модель, буде розрахована на роботу при напрузі 800 В, а також зможе підтримувати режим швидкої «зарядки» потужністю до 350 кВт. Крім того, в BMW розраховують збільшити ефективність електромоторів і акумуляторів такої моделі на 20 відсотків в порівнянні з нинішніми «електричками» марки. Розрахунковий запас ходу NK1 складе близько 700 кілометрів.


Не пропустіть