Складено ТОП найдорожчих автомобільних брендів у світі (Інфографіка)

Toyota може називати себе найдорожчою автомобільною маркою в світі. Принаймні, якщо вірити результатам дослідника ринку Interbrand. Tesla займає таке ж місце в аналогічному рейтингу.

Щорічно Interbrand становить список найдорожчих брендів в світі на основі фінансових показників, сили бренду в порівнянні з конкурентами і ролі бренду у виборі цільової групи. Apple може називати себе найдорожчим брендом у світі. Вартість бренду Apple оцінюється Interbrand приблизно в 351 млрд доларів. Toyota займає перше місце в списку серед автомобільних марок і сьоме місце з оціночною вартістю 46,5 мільярдів євро.

За Toyota в рейтингу автомобільних марок слідує Mercedes-Benz. Вартість бренду, оцінена Interbrand, становить близько 44 мільярдів євро, що робить Mercedes-Benz восьмим у загальному списку компаній. При вартості бренду в 35,7 євро BMW займає третє місце в списку марок автомобілів, випереджаючи Tesla. Interbrand оцінює вартість бренду Tesla в 32,2 мільярда доларів. Це на 184% більше, ніж в минулому році. На п’ятому місці знаходиться Honda з оціночною вартістю бренду в 18,3 мільярда євро.

Interbrand – не єдина дослідницька компанія, яка оцінює бренди за їх цінності. Агентство маркетингових досліджень Kantar, серед іншого, складає аналогічний список щороку. За результатами цього року в зведеній таблиці Kantar перше місце займає не Toyota, а Tesla. Kantar оцінює вартість бренду Tesla в 36 мільярдів доларів. Цього достатньо, щоб відсунути Toyota (25,8 млрд євро) на друге місце. У той час як список найцінніших брендів Kantar має абсолютно іншу кількість, в іншому Tоп-5 дуже схожий на Interbrand.

Топ-10 найдорожчих автомобільних брендів за версією Interbrand: Toyota, Mercedes-Benz, BMW, Tesla, Honda, Hyundai, Audi, Volkswagen, Ford, Porsche

Топ-10 найбільш цінних брендів за версією Kantar: Tesla, Toyota, Mercedes-Benz, BMW, Honda, Ford, Audi, Nissan, Volkswagen, Porsche.


Не пропустіть