Рамний позашляховик Haval H9 знімуть з виробництва

Компанія Haval планує відмовитися від позашляховика H9. Виробництво моделі в Китаї зупинять уже наприкінці цього року. Про це пише портал «Китайські автомобілі» з посиланням на модельний план концерну Great Wall Motors. Згідно з документом, складання Haval H9 в КНР буде зупинене 31 грудня 2021 року. Причому, як зазначає низка джерел у китайській пресі, йдеться не про тимчасовий простій, а про так звану «довічну» паузу. В Haval поки що цю інформацію ніяк не коментують.

Однією з причин, що спонукають Great Wall до такого кроку, можуть бути порівняно невисокі продажі автомобіля в Китаї. Так, за 9 місяців поточного року модель розійшлася в Піднебесній тиражем в 13 873 авто, тоді як продажі співплатформенного позашляховика Tank 300 за цей час склали 52 572 авто.

Непогані результати продажів показує й інший «родич» H9 — Tank 500. За перші 20 хвилин після відкриття попереднього замовлення новинку замовили понад 13 000 осіб, а протягом доби автомобіль зібрав 22 654 замовлення. Тому, можливо, замінити Haval H9, що втрачає свою актуальність, належить якраз новій лінійці «Танків», під яку компанія з відходом застарілого «рамника» звільняє виробничі потужності.

Джерело Тарантас

Не пропустіть