Продаж Toyota по всьому світу впав на 20 відсотків

Toyota Motor прозвітувала про скорочення виробництва у жовтні більш ніж на чверть порівняно з тим же місяцем 2020 року. Причина такого результату – дефіцит електронних та інших комплектуючих, який продовжує завдавати збитків виробникам. Через проблеми з постачанням деталей глобальні продажі Toyota минулого місяця знизилися на 20%, причому в мінусі японці закінчують уже другий місяць поспіль.

У жовтні з конвеєрів заводів Toyota по всьому світу зійшло 627 452 автомобілі – на 217 655 менше, ніж за той же місяць 2020 року. Реалізувати вдалося 677 564 автомобіля, йдеться у звіті компанії. Після публікації звіту акції Toyota впали на 3,4 відсотки.

Втім, керівництво компанії впевнене, що ситуацію зі скороченням виробництва вдасться виправити найближчим часом. Так, Toyota має намір випустити від 850 тисяч до 900 тисяч автомобілів за підсумками листопада, а також наростити темпи складання у другій половині поточного фіскального року.

Toyota – далеко не єдиний японський виробник, який зіткнувся з падінням продажів через перебої в постачанні деталей. Виробничі темпи Nissan впали у жовтні на 22 відсотки, а продажі – на 16 відсотків. Honda звітує про зниження кількості машин, що випускаються, вже п’ятий місяць поспіль: у жовтні компанія склала на 28 відсотків менше автомобілів, ніж у другому осінньому місяці 2020 року.

За підрахунками очільників автоіндустрії, дефіцит мікроелектроніки не вдасться усунути до 2023 року. Очікується, що автопрому буде потрібно ще як мінімум 15-20 місяців, щоб подолати нестачу комплектуючих, хоча наступного року її вплив на виробництво має бути менш відчутним.

Джерело Мотор

Не пропустіть