Acura перейде на електрокари, минаючи «гібридну» фазу

На відміну від материнської компанії Honda, преміум-марка Acura зосередиться на якнайшвидшому створенні повністю електричної лінійки, минаючи перехідну фазу гібридних автомобілів. За планом, вже до 2030 року половина автомобілів японської марки, що продаються, повинні мати суто електричні силові установки.

Головна мета Acura – перейти до виробництва та збільшення відсотка продажів електромобілів швидше за Honda, повідомив помічник віце-президента бренду з національних продажів Еміль Коркор. При цьому останньою новинкою від Acura став електрокар: марка повернула до життя історичну назву Integra, показавши прототип спортивного ліфтбека з турбомотором від Civic Si, механічною коробкою передач і диференціалом підвищеного тертя. Як пояснює Коркор, це частина плану: відроджена Інтегра допоможе виростити нове покоління шанувальників бренду, які будуть готові перейти з ним «у нову еру електрифікації».

Перший електромобіль Acura дебютує в 2024 році та, ймовірно, буде «зеленим» кросовером. Основою для нього стане платформа Ultium концерну General Motors, де також побудовані Hummer EV і Cadillac Lyriq. Сама Acura сконцентрується на зовнішності та оформленні інтер’єру новинки.

Acura планує продавати по 30 тисяч електрокросоверів на рік, причому свою версію моделі окремо реалізовуватиме Honda.

Джерело Мотор

Не пропустіть