Перший електромобіль Rolls-Royce Spectre 2023 помічений на тестах (Фото)

Компанія Rolls-Royce готується випустити свій перший електрокар. Стильну новинку на ім’я Spectre фотошпигунам вперше вдалося підловити на евакуаторі на заводі в Гудвуді.

Минулого вересня компанія Rolls-Royce оголосила про намір до 2030 року відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння. Першим електрокаром марки стане купе Spectre. Прототип трохи нагадує Wraith, але у технічному плані це зовсім інший автомобіль. Однак, на відміну від купе з потужним V12, новинка побудована не на стандартному шасі BMW, а на власній оригінальній платформі під гучною назвою Architecture of Luxury («Архітектура Роскоші»). На ній вже базуються нові Ghost, Phantom та позашляховик Cullinan. Оскільки платформа спочатку проектувалася під автомобілі з ДВЗ, звіси у Spectre не такі скромні, як у інших електрокарів.

Rolls-Royce Spectre отримав такі ж двері, як у Wraith, профіль відрізняється сильнішим нахилом даху. Через камуфляж проступають дворівнева передня оптика, як у прототипів BMW 7-Series майбутнього покоління або позашляховика BMW XM. Зверху розташовуються денні ходові вогні, а в передньому бампері – фари головного світла. Незважаючи на свою електричну сутність, Rolls-Royce Spectre збереже фірмову решітку радіатора.

Технічні характеристики оповиті таємницею. Ходять чутки, що Spectre розділить силову установку із BMW iX M60: два електромотори сумарною віддачею понад 600 сил забезпечать систему повного приводу. Прем’єра Rolls-Royce Spectre очікується у 2023 році.


Не пропустіть